woensdag 29 januari 2014

Interieur-illusies

Het is niet meer zoals vroeger. De periode waarin we zelf besloten hoe we ons weekend zouden invullen. En wat we in godsnaam met al die tijd moesten? Een zee van tijd...dat fijne gevoel is een vage bekende uit een nog vager verleden geworden. Ik denk dat ik er bijna ongemakkelijk van zou worden, moest het ooit weer eens zover zijn.

Vorig weekend kwam het echter aardig in de buurt. Een overvloed aan tijd overspoelde me helaas niet, maar de zondag werd voor een keertje niet gedicteerd door voetbal of andere activiteiten van de kids. Ongelooflijk wat dat met een mens doet...opstaan zonder wekker, enkel denken aan je ontbijt i.p.v. aan voetbalsokken & aanverwanten. Het leven kan zo simpel en schoon zijn.

Je zou bijna vergeten wat je vroeger deed op zo'n momenten, hoe je je dag vulde. We besloten om, na een wat onwennige 'brainstorming', nog eens wat interieur-inspiratie op te doen. Wat we vroeger zo graag en zo veel deden. Soms kochten we iets, vaak ook niet...maar genoten we gewoon van de mooie dingen. En droomden we van toekomstige (kleine) wijzigingen in ons huis. Een passie kan je het wel noemen, nog meer van de wederhelft dan van mezelf.

Helaas stelden we die zondag, tijdens onze interieur-queeste, ook vast dat onze smaak en bijbehorend prijskaartje enigszins geëvolueerd zijn. Daar stonden we dan, in een mooie design-zaak, enthousiast te wezen bij het aanzien van de meest prachtige zitbank... Het prijskaartje voelde echter als een koude douche na een oververhitte sauna: zo'n slordige 10.000 euro. Ik kreeg er bijna een beroerte, vooral bij de gedachte aan het moment dat er iemand alleen al maar zijn edele achterste in zou planten. Niet dat ik iets tegen achtersten heb, maar zo'n zitbank is enkel veilig onder een glazen stolp. Niét in een huis vol kinderen. Of waar er überhaupt mensen over de vloer komen.

copyright Minotti


Enigszins gedesillusioneerd dropen we af, richting uitgang van de mooie design-winkel met de absurd mooie, maar ook absurd dure design-spullen. Bij thuiskomst ben ik maar meteen beginnen googelen...naar design outletstores. Ben nochtans geen outlet-fan. Het ontbreekt me immers aan tijd, goesting en volharding om dat ene stuk op de kop te tikken. Maar die mooie dingen krijg ik niet zo makkelijk uit mijn hoofd.

Binnenkort een rondje outlet dan maar... als er nog eens een zondvloedje tijd komt binnenstromen...3 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar, daarom ben ik fan van Ikea :-D
  Trouwens heel mooi geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! :) En ja hoor, wij zijn ook Ikea-fans! Alleen kom ik daar meestal met vanalles thuis, waar ik initieel niet voor gegaan was. :) Maar blijft leuke winkel!

   Verwijderen
 2. Mooi maar ik zou toch ook een beroerte krijgen van de prijs, die alleen al is niet kid-proof k zou schrik hebben dat er iemand gaat inzitten :-D daarom hier ook een groot Ikea fan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen