vrijdag 21 november 2014

Een online nul

Ik mag van mezelf zeggen dat ik een behoorlijke expert ben in online...euh... dingen. Vraag me om wat research te verrichten voor het werk, of wat trends te watchen in Instagram- of Pinterest-land of leuke spulletjes te shoppen...I'm your woman, for sure! Ik ben vurige fan van de overzichtelijkheid en de tijdsefficiëntie die online dingen met zich meebrengen. Gezwind switch ik van het ene naar het andere en spot ik in no time net datgene wat ik nodig heb.

Je zou denken dat online een reis boeken dan ook peanuts is, maar niets is minder waar. Ideeën en droombestemmingen nochtans genoeg. Van Abu Dhabi, naar New York en Stockholm. In mijn hoofd is het zo klaar als een klontje. Maar o wee, zodra ik het kluwerige online aanbod van de verschillende reisoperatoren aanschouw. Gezwindigheid maakt plaats voor grote twijfel. Overzichtelijkheid voor chaos. Complete chaos. Ebookers, Booking.com, Travelbird, Jetairfly, Ryanair, ThomasCook, Neckerman,... Ik heb al een paar vakantiedagen nodig om van die keuzestress te bekomen.

Ik probeer me dan ook op één touroperator of site te concentreren, maar wel met dat ene stemmetje in het achterhoofd dat zegt dat je moet vergelijken en vergelijken en vergelijken. En liefst wekelijks of dagelijks de vliegticketprijzen volgen. Want je kan - echt waar- hopen geld uitsparen.

Elke dag ... Wàààt?? Are you kidding me?

Zo ben ik al meermaals gemotiveerd begonnen aan het boeken van een citytripje Stockholm, maar letterlijk van een kale reis teruggekeerd.

Drie dagen met z'n viertjes kerstsfeer snuiven in snowy Stockholm. Zàààlig.
Met een kopje koffie en een chocolaatje, muziekje op de achtergrond... tokkel ik vlotjes op mijn klavier. Effe online boeken. Hoe easy kan dit zijn, denk je dan.

Maar zodra ik me beweeg in het online aanbod, breekt het zweet me uit. Dat ene hotel is perfect. Goed gelegen, degelijk, maar...geen familiekamers. En we willen per se een familiekamer. Of dan heb je het perfecte verblijf gevonden, maar zijn er geen betaalbare vluchten op die datum. Wel twee dagen vroeger, maar dan moeten de kinderen nog naar school. Of dan ligt dat ene fantastische hotel mijlenver uit het centrum. Wat dan het centrum juist is, moet je zelf nog wel even uitdokteren, want dat vertellen die leuke sites met een overload aan info er niet altijd bij. En dan vergelijk je nog best de vliegtuigtickets ook, want vertrekken vanuit Düsseldorf is een pak voordeliger dan vanuit Brussel, maar oeps... op die ene datum geen vluchten... Je wordt er zowaar creatief van, want je kan ook vertrekken vanuit Düsseldorf, maar bij terugkeer landen in Charleroi, maar mmm... dan staat de wagen dus in damned...Düsseldorf...!

Enfin, met een zucht mijn laptop dus maar weer dichtgeklapt en me vervolgens met die pot chocolaatjes voor de 36ste keer neergeploft voor Sex and the City 2. Even wegdromen naar Abu Dhabi. Straks bekijk ik die online reisdingen wel weer... of niet. Of misschien volgende week toch maar naar het reisbureau. ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten