dinsdag 13 augustus 2013

Oneliners

Vakantie met mijn boys is altijd een kweekvijvertje voor grappige oneliners. Gevatte uitspraken, een ongezouten mening, een verrassende kijk op de wereld... mijn moederhart is op zo'n momenten één van de gelukkigste ter wereld.
En ook al krijgt mama wel eens een punthoofd van de stoere jongenspraat en het soms iets té plastische woordgebruik van mijn 8- en bijna 6-jarige, waarvan ik vermoed dat het zijn oorsprong vindt in een soort van mannelijke oerdrift naar aandacht (lees: macho-gedrag avant la lettre), ze compenseren het vakkundig, die boys van mij.

Zo bestempelde mijn 8-jarige het Westvlaams als een andere taal (ahum...sorry Westvlaamse vrienden!). Tijdens een wandeling in Brugge hoorde hij een gesprek tussen rasechte Westvlamingen, in een stilstaande wagen. Zijn conclusie: "Raar, ze spreken een andere taal, en toch rijden ze in een wagen met een Belgische nummerplaat". De uitleg dat in ons land eigenlijk drie talen gesproken worden, heb ik hem op dat moment maar bespaard, wegens voorlopig te complex.

Onze jongste ventileert dan weer ongezouten zijn mening over muziek. Lana Del Rey produceert in zijn ogen muziek voor een begrafenis. Al compenseren haar lange haren wel één en ander voor Mister Loverboy. Ja, hormonen tieren blijkbaar al welig in dat bijna 6-jarig lijfje. Met zekerheid een macho in de maak dus. (help)

Stromae en Tom Odell zijn daarentegen wel OK.
Als hij bijna foutloos de refreins van Formidable en Another Love  meezingt, krijg ik weer een instant vakantie-gevoel. Ook al is die inmiddels voorbij.

En dan is er nog altijd de Boys' talk-compilatie in de linkerkolom hier. Geweldig, hé, die kids? :)

2 opmerkingen:

  1. Toen ik vandaag aan Gloria (4)vroeg "geef eens mijn zonnehoed", kreeg ik dit als antwoord: "als ik zeker ben dat ik dan een chiwawa krijg van jou"
    :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, geslepen zijn ze inderdaad wel! :) Onze jongste kan zo een half uur zwoegen aan een tekening, speciaal voor mij...en dan met puppy-ogen naar een ijsje komen vragen... ;) Zeg dan maar es nee!

    BeantwoordenVerwijderen