zondag 11 mei 2014

Kleerkast-detox

Ik heb een probleem. Dat besefte ik vanmorgen, toen ik schaamteloos 4 zakken met 'afgedankte' kledij vulde. Met elk stuk dat ik weggooide, probeerde ik de waarde te schatten. Maar daar ben ik wijselijk mee gestopt. En snel. Of de kleerkast-razzia kende een abrupt einde.

Schaamtelijk was het bijna...
En moeilijk, want ooit waren het wel je sweethearts. (Oude) liefde roest niet, zeggen ze toch? Ter plekke verzin ik dan ook ijzersterke argumenten om ze niét weg te gooien: die te grote broek is nog OK als ik zou verdikken, met die slobbertrui kan ik tekeergaan in de tuin, misschien komt die te drukke print wel weer in de mode...toch?

Maar de grove borstel was, desondanks, mijn grootste vriend vanmorgen. Het barstte immers uit zijn voegen, dat kleerkast-syndroom. Een gekende aandoening bij heel wat vrouwen...oorzaak: te veel kleren, gevolg: te weinig plaats.

Eén gouden regel om het probleem te lijf te gaan:

Hangt het meer dan 1 jaar ongedragen in je kast? Wég ermee!


Zo geschiedde. Een uur en veel dilemma's later pronkten vier zakken van formaat in mijn slaapkamer. Hartzeer maakte plaats voor sociaal engagement, want mijn sweethearts van weleer zouden misschien wel andermans sweethearts kunnen worden. Dus ik propte mijn 4 zakken in de dichtstbijzijnde kledingcontainers. Kwestie van dat schuldgevoel in te dijken.

Voordeel van zo'n opruimactie? Weer plaats voor meer moois én je weet meteen weer wat je hebt. Oeps, vergeten dat ik die jeans ook nog had...!

Volgende keer overweeg ik wel een closet detox à la Carrie in Sex and the City. Who's in?? :)
8 opmerkingen:

 1. Ja, af en toe moet je er met de grove borstel doorgaan, hoe moeilijk dat ook is. En die ruimte daarna in de kast... heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, hé. Meer ruimte in je kleerkast, meer ruimte in je hoofd...zo lijkt het wel! ;) Voel me ineens een pak 'lichter', ook al is de kast nog méér dan goed gevuld ;)

   Verwijderen
 2. Hier hetzelfde probleem. In de kast die vroeger gedeeld werd met de echtgenoot maar nu van mij alleen is, kan nog amper een kapstok tussen. En wat ik daarvan nog maar draag : beschamend weinig !
  Al heb ik aan het gegeven rommelmarkt een erge hekel, in juni zet ik mijn stand op aan mijn deur en met het geld van die verkoop steek ik me in 't nieuw. Een half lege kleerkast is namelijk ook dat niet hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's ook een idee, maar dan ligt een dosis luiheid op de loer hier! :) Zelfs spullen op Kapaza of Tweedehands.be zetten is voor mij al een brug te ver. ;)

   Verwijderen
 3. Ik herken dat! Vooral het idee van kleren te sparen voor als ik ooit in de tuin werk (nooit), als ik iets moet schilderen (nooit), als ik aan het klussen ga (nooit). Al veel dilemma's gehad en al veel weggedaan, maar nog nooit iets gemist achteraf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Lieve... Helemaal waar! Hier eigenlijk ook nog nooit iets gemist, ondanks de eerst zo hartverscheurende dilemma's! Opgeruimd staat netjes dus! :)

   Verwijderen
 4. En nu vooral niet meer in die zakken kijken, want dan haal je er alles er weer uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn al weg, Vlijtig Liesje! :) Meteen gedaan, want inderdaad...zelfkennis is het begin van alle wijsheid, hé ;)

   Verwijderen