zaterdag 5 januari 2013

Blije stofjes

Vakanties. Ze vliegen!  Een kerstvakantie lijkt daarin toch altijd de kroon te spannen. Wat heeft deze vakantie dat een andere niet heeft?  Heeft het te maken met de feestdagen, en dus de vele feestjes (time flies when you're having fun!)...of met het letterlijke aftellen misschien,...?

Het is ook zo'n vreemde, contradictorische vakantie... iedereen heeft tijd om te rusten en de batterijen op te laden.  Samen met familie en vrienden.  Maar toch blijkt het traditioneel een redelijk vermoeiende tijd te zijn.  Verzuchtingen alom na 1 januari.  Toch blij dat die feestdagen achter de rug zijn! 
Same here!
Al vraag ik me af wàt er dan zo vermoeiend aan is: van het ene feestje naar het andere, en jezelf te goed doen aan verschillende eetfestijnen op rij... How hard can it be? :)
En uitgeslapen zijn we ook.  Met dank aan 2 kids, die gelukkig snel in vakantie-modus geraken: 8u, 8u30, 9u,...  Merci boys!

Maar desondanks maken de traditionele indigesties en katers toch stilaan plaats voor de nog meer traditionele januari-microben.  Snotter hier, kuch daar...alomtegenwoordig zijn ze.  Mezelf inclusief.
En behoor je nog niet tot de slachtoffers...op één van de naderende nieuwjaarsrecepties zal je Mr. of Mrs. Snotter wel tegenkomen.  Good luck! :)

En of dat alles nog niet vermoeiend genoeg was, start de overgrote meerderheid van de bevolking dezer dagen ook nog met een solden-queeste.  Joost mag weten wààr ze de energie vandaan halen...
Massale bestorming van stads-en winkelcentra...Nightmare on Shopping Street.
Overvolle winkels, te warme winkels, te drukke pashokjes, norse dames die net dat ene stuk uit je handen graaien, aftandse collecties die ze stiekem tussen de huidige duwen, ontmoedigend lange kassa-rijen, geen tijd om te lunchen of iets te drinken (want je wil hier zo snel mogelijk wég!), pijnlijke voeten, hoofdpijn,...enz enz...

Vandaag bloklettert de krant: je oerinstincten krijgen de bovenhand tijdens de solden.  Voor die norse madam, hierboven beschreven, geldt dat misschien.  Maar ik mis hoedanook élke vorm van dat instinct. 
Het doet ook blije stofjes vrijkomen in het brein.  Mmmm...

Nee, dan zweer ik nog steeds bij online shoppen: vanuit je luie zetel, met de voetjes omhoog, wijntje (of thee met honing, ingeval van microobjes) in de hand, zeer tijdsefficiënt... zero inspanning (behalve voor je bankkaart dan).  En je krijgt het nog thuisgeleverd ook. 
Aaaaahhh, blije stofjes...yep, ik voel ze, ik voel ze! :)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten