woensdag 10 oktober 2012

El fashionisto

Als aanstaande mama droom je toch altijd wel een beetje van een baby girl; daar moeten we niet flauw over doen.  Bij mij was dat toch zo, verschillende jaren geleden.  (Al is het tij ondertussen helemaal gekeerd, hoor :)...boys zijn super!)

In ieder geval: toen ik tijdens mijn tweede zwangerschap wist dat ik voor eeuwig en altijd in de minderheid zou zijn thuis, was ik dan ook lichtjes teleurgesteld.  En ja, een derde was/is uitgesloten.
Dus geen girlie girl, geen roze invasie, geen bondgenoot voor mama, geen shopping-uitjes gezellig met z'n twee...

In de plaats 2 jongens, en dan nog van de meest mannelijke soort...inclusief een aversie voor shoppen...ja, het hele stereotiepe plaatje is aanwezig.  Behalve onze jongste dan.  Tenminste, als het op zijn garderobe aankomt. 
Ondanks zijn gloedhekel aan shoppen, heeft dit kleine heertje toch een uitdrukkelijke voorkeur als het om kleren gaat.  ERG uitdrukkelijk!

Elke ochtend wacht mama min of meer gespannen af wat de kleine fashionisto vindt van de kledingkeuze voor hem die dag.  Prinsheerlijk, hé, zou je zo denken?

Maar nee, het is vaak niét OK, hoor.  T-shirts moeten mét print, en liefst zo heavy mogelijk.  Een robot of één of ander akelig dier is een pluspunt.  Een brave print een no go!
En dan de broek...als ik hem carte blanche zou geven, kiest hij zomer én winter - de zon schijnt toch, mama!- een rode short.  Ja, rood is wel OK.  En oef, een jeans kan er ook nog mee door.
De jas mag ook niet te dik zijn, want dan heeft hij een dikke buik.  De ijdeltuit.

En dan - eindelijk!- de schoenen...
We zijn er, denk je dan...Maar nee, het is de laatste, maar toch wel meest spannende etappe voor we aan de finish, zijnde de auto, zijn.  Er zijn al verschillende modellen de revue gepasseerd, maar het is me nog steeds niet duidelijk wat op meneer zijn goedkeuring mag rekenen. 
Ja, zwaar beladen ochtenden soms. ;)

Misschien moet ik met mijn kleine veeleisende fashionisto toch maar eens de stad in.  Wie weet, gaat hij het nog leuk vinden.  En heeft mama dan uiteindelijk toch nog die partner in (fashion-)crime??  :)


2 opmerkingen:

  1. Zo herkenbaar! De ene week zijn hemdjes 'in', de andere week dan weer niet...Maar ik kan dat wel appreciëren, die modebewuste jongetjes ;-)
    En toegegeven, toen ik mijn meisje in mijn armen sloot, was het toch ook weer even wennen: van de stoere jongenskledij naar kleedjes, rokjes, kousjes, laarsjes, strikjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha :) Ja, kan het me voorstellen, Katleen! Van het ene uiterste naar het andere.
    Maar idd, ze zijn mega-schattig, die boys. Ook wel leuk, hoor, alleen 's ochtends iets minder als de klok tikt! ;)

    BeantwoordenVerwijderen