woensdag 13 februari 2013

Missie M

Vakanties of vrije dagen kunnen verraderlijk snel een multitaskend karakter aannemen.  Niks nieuws onder de zon, maar toch...ik sta er van te kijken.  Keer op keer.
 
Uitgestelde klusjes, nog meer uitgestelde strijkmanden, te klasseren paperassen, de toch wel vuile ramen...een gezellig bergje vakantiewerk dus.
Voeg daar nog het totàle gebrek aan routine op deze vakantiedagen aan toe, en het hoopje evolueert snel naar een mini-Mount Everestje van to do's.
 
Waar ik doorgaans , euhm...naar mijn normen, een strak weekritme hanteer, laat ik de teugels lustig vieren tijdens de vakantie.  Te lustig misschien, I know... 
Dat het dan ook wel eens mag tijdens een vakantie neem ik dan weer redelijk letterlijk.

Als de kids uitslapen, doe ik dat ook.  Als de strijk me bijna tegemoet komt, dan positioneer ik hem vakkundig zo dat ik hem niet kan zien.  Als een vriendin belt voor een koffietje, dan laten we die afwas toch gewoon staan.  Als we een keertje vandaag geen gezonde Voedselzandloper-maaltijd eten, dan is dat zo.  Als de ramen wat vuil zien, dan bewonder ik net zo graag mijn mooie gordijntjes... Icon Wink
Vakantie, right?!

Maar dan kom je in de tweede helft van die vakantieweek, waar Missie Mount Everest zich genadeloos opdringt.

Vanaf morgen Missie M dus, van... Mount Everest of Multi-tasking...of gewoon van Mama... Icon Wink


2 opmerkingen:

  1. Het voordeel van 2 tieners in huis te hebben en zelf parttime door te werken in de vakantie is "het lijstje". Dan schrijf je een lijstje , je vertrekt goedgemutst naar je werk en als je terugkomt zijn er al wat klusjes gedaan...en moet je enkel een glas wijn inschenken en gezellig koken...strijk vliegt weg met dienstencheques en voor de rest sluit ik mijn ogen...;-)))
    Katrien x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi voor mekaar, Katrien! :) Al vrees ik of ik twee boys binnen een aantal jaar zover zal krijgen. Hoop doet leven! :)

    BeantwoordenVerwijderen