zondag 8 december 2013

Dwaas December

Zo, de Goedheiligman mag weer relaxen onder de Spaanse zon. Met andere woorden: we kunnen opnieuw opgelucht ademhalen. En we verwelkomen bij deze een staat van peis & vree! Zoals dat hoort in deze eindejaarsperiode.
En het was nodig, want de voorbije dagen bereikte de Sint-spanning toch wel een alarmerend hoogtepunt, gecombineerd met ware Sint-visioenen. Ocharme, die kleine kinderhartjes...
Geduld is een schone deugd, zeggen ze...maar breng dat een 6- en 8-jarige maar eens aan het verstand. Een geluk dat de Sint-buit de gemoederen kon bedaren. De LEGO-lading doet zelfs vermoeden dat we zéér rustige weekendjes tegemoet gaan.

Lang leve dus het leven na 6 december! En van de Sint-modus stappen we al meteen in Kerst-modus. Als er 1 maand is waar de economie niet onderhevig is aan de crisis, dan moet het zeker december zijn. Koortsachtig zoeken naar cadeautjes, naar feestmenu's, feestoutfits, vakantie-uitjes, nog meer feestdineetjes, ...Koortsachtig veel geld uitgeven. Het blijft toch een beetje een dwaze maand. Gezellig, maar dwaas.

En met z'n allen doen we lustig mee met die dwazigheid. Gewoon, omdat het eens een keertje moet. Dus...december, haal alles maar eens uit de kast! I am so ready! :)

2 opmerkingen: