zaterdag 19 juli 2014

Zonder (veel) woorden

Het nieuws van de afgelopen dagen en weken knijpt m'n keel dicht. Er zijn simpelweg geen woorden voor. Meestal neemt mijn 'dagboek-drang' het dan over en schrijf ik het 'van me af', maar deze gruwel is werkelijk met geen pen te beschrijven. En al helemaal niet van me af te schudden.
Nieuwsuitzendingen lijken wel slechte horrorfilms. Kranten spuwen de meest hallucinante beelden. Nachtmerries zijn het, waar je snel uit wil ontwaken.

Gebeurt dit echt op deze wereld?? Op dat stukje aardkloot waar onze kinderen moeten opgroeien en leven? Een plek met zoveel moois, maar die nu overschaduwd wordt door miserie, onverdraagzaamheid en blinde terreur.
  
Die gruwel speelt zich op nauwelijks een paar uur vliegen van ons af. Het is helemaal geen ver-van-je-bed-show. Het is vlakbij.
Het konden jouw kinderen op dat strand in Gaza zijn. Of op de MH17-vlucht. Of een buur, een vriendin, moeder, vader, grootmoeder, collega, ...

Geen woorden. Echt geen woorden.

Maar deze moeder vond ze wel. Respect.


Sterkte aan alle getroffen families

3 opmerkingen:

 1. Heel mooi gedicht, gemaakt door AWP Productions. Maar ze verwoordt wél heel goed wat een moeder zou kunnen voelen. Het is dus een fictief gedicht maar echt prachtig! Zie haar site.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een supermooi gedicht, ook al is het fictief... en het is ongetwijfeld/helaas herkenbaar voor de getroffen families...Wat een tragedie! :(

   Verwijderen
 2. Prachtig gedicht, maar ook naar... Ik kan het haast niet lezen. Veels te erg.

  BeantwoordenVerwijderen