vrijdag 8 augustus 2014

Variatie-vakantie!

Dit jaar besloten we onze vakantieplannen over een andere boeg te gooien. Onder het motto doe eens zot werd het geen bestemming met een hoge zonzekere factor. Nee, we kozen voor... Oostenrijk. Op z'n minst...risicovol. We gingen het ook niet zoeken in de warmere oostelijke zijde, maar nog wel in hartje Tirol. Jawohl!

Tirol doet me denken aan skilatten, sneeuw en kou... of tenminste regen in het kwadraat. Maar toch namen we een berekend vakantierisico, want we waren de bloedhete zwembadvakanties beu. Meer dan beu. Twee dagen non-stop op een ligmatje  in + 35°C staan in ons gezin al gelijk aan een kleine familiecrisis.

Het werd dus een weekje Oostenrijk... De heenreis had een voorbode kunnen zijn. Slecht weer onderweg zorgde voor urenlang file-genot op overbevolkte Duitse wegen, die wel één langgerekte bouwwerf leken. Een wagenzieke zoon zorgde uiteindelijk voor de kers op de taart. Uitgerekend voor de 5*-hoteldeur. Een entrée om u tegen te zeggen.
De grote badkuip van onze mooie hotelkamer werd al meteen onderworpen aan een eerste test...die van wasmachine. Van een kamerinwijding gesproken. Het is eens iets anders...

Je zou dan die kleine familiecrisis verwachten, inclusief een onmiddellijk retourtje richting België, maar niets van dat. Stoïcijns kalm bleven we. Ook toen zoonlief 's nachts besloot dat het tijd was om de lakens nog eens van zijn innerlijke zelf te voorzien.
Ach, alles opnieuw in de bad-wasmachine en...het kon vanaf nu alleen maar beteren, toch?

En dat deed het ook. Thank God. De regen maakte letterlijk plaats voor Oostenrijkse zonneschijn. En dag twee nam de meest gedroomde start, met een zoon die herrezen bleek. De dagen nadien stonden in schril contrast met onze aankomst. Zonnig. Relax.
En vooral met veel variatie. Blijkbaar een uiterst belangrijk vakantie-ingrediënt voor ons gezin. En Oostenrijk loste al onze verwachtingen in!

Zomerse wandelingen in de bergenRitjes met de kabellift


Blotevoetenpad-pret


Een frisse duik in het meerEen mini-citytrip naar Innsbrück


Een bezoekje aan het Swarovski-paradijs
En op de terugweg een toertje in de Allianz Arena met mijn voetbalminnende kroost. 
Just loved it! <3


3 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf ook goeie Oostenrijkherinneringen aan één bepaalde zomervakantie in Imst ergens midden jaren '80. Voor wat die + 35 ° vakanties betreft: sinds 1999 hebben wij ons eigen vaste vakantiestekje in het zuiden van Spanje en geloof het of niet ... zelfs aan overdadige hitte raakt een mens ooit gewoon. Ik smelt uiteindelijk liever door de warmte, dan dat ik blauw zie van de kou (al is dat uiteraard puur persoonlijk)! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Geert...Voor mij ook liever geen 'blauw van de kou', hoor. :) Maar vooral onze kinderen houden niet zo van de tropische hitte, dus passen we ons aan, hé? :) En we trekken ook graag van de ene naar de andere plaats. In Oostenrijk verbleven we op 2 verschillende plaatsen. Variatie, variatie... :)

   Verwijderen
 2. Fijn dat het toch nog helemaal goed kwam met de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen