maandag 8 augustus 2016

Culinaire chaos

"1 september is nog lang hé, mama?"
Ik laat mijn twee zonen nog maar even in de waan dat dat inderdaad nog echt mijlenver weg is. Ze weten nochtans goed dat het alweer 8 augustus is. En dus meer dan halfweg, die zomervakantie. Maar ik ga even met hen mee in de ontkenningsfase. Het leven in de zomer is zo heerlijk chaotisch. Geen enkele vorm van tijdsbesef, zelfs niet van dagen-besef. Leven zonder uurwerken en agenda's is zowel zalig, als gekmakend.
Want op een goeie 3 weken van de schoolstart verlang ik toch ook weer een beetje naar het 'normale' leven en wat meer structuur. Totdat ook die routine me weer de keel uithangt. Want als ik ergens een hekel aan heb, is het wel regelmaat. 
In de zomer overvalt me dus altijd een zekere tweestrijdigheid. 

Zoals op culinair vlak. Daar loopt het de spuigaten uit. Moet ik eerlijk toegeven. Ontbijten om 10u30 is meer regel dan uitzondering. Extern een hapje eten ook. De weekmenu's werden immers van de zomertafel geveegd. Bijgevolg zitten we ofwel in een of andere tapasbar of op een terrasje ofwel bijna dagelijks in de Delhaize. Culinaire chaos dus, jawel.

Eten vormde trouwens tot nog toe de rode draad doorheen deze vakantie. "Wat eten we nu/straks/morgen/..."? stond met stip op nummer 1. Gevolgd door "ik heb honger", met intervals van ongeveer een tweetal uren.
Je oogst wat je zaait, zeggen ze. Inderdaad, foodaholics kweken nog meer foodaholics. Zolang er maar eten in het vizier is, zijn we gelukkig hier. Zie je oogjes glunderen en kwijlende mondjes zwijgen. En we genoten...


Van streetfood in BerlijnEn sushi in PraagTot lunches in eigen landEn een topper bij The Jane


We zijn van alle markten thuis! :)

Iemand een goed afkick-schema tegen 1 september?Geen opmerkingen:

Een reactie posten