dinsdag 4 december 2012

Happy Halve Verjaardag!

Ik merk dat ik plots weer in maanden tel, zoals ik met mijn pasgeboren baby in maanden telde.  Deze keer gaat het - voor alle duidelijkheid- om mijn MM (Miss Mamalicious)-baby. 
Voor de kids gaat het inmiddels al even in jaren. happy

6 volle maanden telt mijn jongste creatie ondertussen! Hiep hiep hoeraaaaaa!

Toen ik een half jaartje geleden aan de slag ging met mijn blog-microbe, was ik toch wel een beetje bang.  Of liever: terughoudend.
Dat bloggen, ik begreep het niet zo goed.  Wie gooit nu zomaar zijn (halve) leven op het net?  En waarom denk ik dat ook maar iemand geïnteresseerd zou zijn in dat leven van mij?  Wie gaat het lezen?  En hoe gaan ze reageren? nail biting

Maar het bleek gewoon wat koudwatervrees.  Iets wat elke penliefhebber moet overwinnen, vermoed ik.  Of je nu fictie of non-fictie schrijft.
Uiteindelijk valt het best mee allemaal.  Die koudwatervrees veranderde snel in een waterval aan inspiratie en aan woorden.  In feite is het een vorm van therapie, een uitlaatklep,...een passie. 

Een voorliefde voor taal had ik altijd al.  Het ordent mijn gedachten en laat me, eens zwart op wit, alles in (een ander) perspectief zien. 
Soms helpt het zelfs relativeren.  Mijn recept: effe je frustratie neerpennen, een paar minuten/uren/dagen (naargelang de ernst) laten trekken, herlezen...en dan beseffen dat het, in 99% van de gevallen, larie en apekool is.  happy

En dan krijg ik ineens flashbacks vanuit mijn tienertijd.  Uren en uren schreef ik mijn diepste zieleroerselen in zo'n ultra-lelijk dagboekje (ja-haa, mét slotje!).  Jaren later heb ik ze nog eens ter hand genomen.  Bij wijze van nostalgie.  Ik hou van nostalgie.
Resultaat?  Een beetje weemoed, maar vooral: hilariteit alom. In mijn eentje hardop gelachen om de bekende mini-drama's: om mijn zoveelste gebroken hart (dat een paar dagen later uiteraard alweer gelijmd was).  Om de zoveelste discussie met het thuisfront en het bijbehorende ongenoegen...  Tieners zijn echte emo-rollercoasters.  Schitterend!
Al zal ik er binnen een aantal jaren wellicht minder enthousiast over zijn.
Maar jongens zijn minder erg dan meisjes.  Toch?? big grin


Happy halve verjaardag, MM!  party

   

2 opmerkingen:

 1. Je blog is gewoon zalig herkenbaar! Daarom dat ik het zo graag lees!
  En het gaat zo een mooie herinnering zijn voor je kids! Doe zo voort dus, mama!
  Noor heeft ook een dagboekje met MET slot :-) om nu nog maar vooral zorgvuldig wat namen in te noteren. Bij mij kriebelt het dan ook al terug :-)
  Groetjes, Annick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Annick! :) Fijn dat je ervan geniet! Veel leesplezier nog!
  Zal mijn best blijven doen, beloofd :-)

  BeantwoordenVerwijderen