donderdag 6 december 2012

Sinterklaas bestaat

De kids zijn euforisch dezer dagen.  Begrijpelijk.  Wat een feest toch voor die gasten.  Sinterklaas en Pieten all over the place.  De jongens weten niet meer waar ze het hebben met alle hulp-versies. happy
Ik kijk nu al op tegen de dag dat de Sinterklaas-illusie doorprikt wordt.  Zo héél lang zal het niet meer duren, met eentje in het 2de leerjaar. sad

En terwijl zij zich verheugen op nog maar eens een Sint-verrassing dit weekend, was mama blij met haar eigen Sint-kadootje deze week.  Erg blij.  En opgelucht.  Na lang gepieker, zoeken, informeren, ... weten we sinds deze week eindelijk wat de oorzaak is van onze oudste kapoen zijn rekenproblemen.

Na testing bij de psychomotorisch therapeut blijkt hij een lateralisatiestoornis te hebben.  Het klinkt zeldzaam, en misschien wat akelig...Maar dat is het niet.  De halve school kampt ermee.  Blijkbaar.   

Kinderen van die leeftijd zijn normaliter lateraal, dus ofwel uitgesproken links of rechts.  (auditief, visueel tot hand-en voetcoördinatie).  Onze oudste is bilateraal: hij is auditief en visueel rechts, maar hij voert links uit.  Probleem, vermits de waargenomen info in de hersenen 'overgezet' moet worden van rechts naar links.  Wat meestal niet vlot en snel verloopt bij zo'n stoornis.  Gevolg: leerproblemen.
Gelukkig kunnen we er iets aan doen: 1x per week psychomotorische therapie.  En we kunnen daarvoor terecht bij een groepspraktijk van gedreven experts die op een supergoeie wijze aan de slag gaan met kids.

Mega-opgelucht en blij nu.  Dit is mijn eigen kleine/grote Sint-cadeau.  De beloning voor het wekenlange zoekwerk.   Met GROTE dank aan de alerte Miss Mamalicious-lezeres die me hierover tipte.  Dankzij haar zitten we nu op het goede spoor.

Wat ik blijkbaar niet kon verwachten van de school.  Jammer.


Happy b-day Sint

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten