zondag 4 november 2012

Wijsneuzerij

Familieleden, vrienden, doorwinterde Miss Mamalicious-lezers...ze kunnen het allen bevestigen: onze jongste hier, daar zit behoorlijk wat pit in. 
Het is een typisch nummer twee-gevalletje, zoals ze zeggen. 

De plaats in het gezin bepaalt je karakter, zo blijkt.
Aha! Een wetenschappelijke verklaring.  whew!
Nummer twee is vaak creatiever, sneller zelfstandig ook.  Meestal behoort het ook tot de populaire kinderen uit de klas, vertelt de vakliteratuur.

Wijsneus mogen ze daar dan, wat onze nummer twee betreft, ook nog aan toevoegen.
Ook al is hij nog maar 5, een discussie is meneertje niets te veel. En hij heeft graag het laatste woord (mmm, van wie zou hij dat hebben?? raised eyebrows).  Gevatte oneliners vormen ondertussen zijn specialiteit.

Vandaag kwam er zo eentje ongezouten uit:
Zijn broer toonde dezemorgen op het voetbalplein niet al te veel inzet.  Tot grote ergernis van de papa.  Tijdens het eten volgden een paar duidelijke aanwijzingen (die toch wel verdacht veel leken op een preek, maar soit...).  Waarop nummer twee kordaat het woord nam en meteen een einde maakte aan papa's voetbal-monoloog: Papa, JIJ bent zijn trainer wel niet, hé!

Even zaten we met z'n drieën verstomd te staren naar nummertje twee, die zich wijselijk concentreerde op zijn bord.  Om het daarna met z'n allen uit te proesten.  laughing

Onze n° 2?  Wijsneus n° 1!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten