vrijdag 8 november 2013

En de levensleuzes...

Volgens Google Maps heb ik nog maar 7% van de wereld gezien. Slik...echt, SLIK!

Kids kluisteren je nu eenmaal aan huis, dacht de egoïstische kant van mezelf snel. Het kwam er de laatste jaren inderdaad nauwelijks van. Maar stiekem heb ik wel een hele grote reiskriebel en zou ik, al globetrottend, de wereld willen afschuimen. Letterlijk de horizonten verruimen en het kleinburgerlijke huisje-tuintje-boompje-beestje-gevoel afschudden. 
Ook al draag ik Oost, West, Thuis best hoog in het vaandel en stap ik na elke vakantie toch ook weer goedgemutst het vliegtuig op...toch knaagt het, die 7%. 

De pessimist in mezelf denkt: Morgen ben ik er niet meer en heb ik nog niks gezien, NIKS. Het gaat ook weer lijnrecht in tegen dat andere motto van mezelf: You only live once. 

Het gevecht der levensleuzes...check!

Gelukkig worden de kids groter en nemen we ze mee, zoveel als kan. Maar voor de echte grote reizen, blijft het toch nog wat dromen. Vroeger droomde ik van het zuiden... Op vakantie? Dan ging je toch naar Spanje of Italië of Turkije of naar de exotische Caraïben....natuurlijk!

Maar met de jaren ervaar ik de drang om het noordelijk halfrond te verkennen. Dat het wondermooi is, proefde ik een tweetal jaren geleden in Oslo. 
Scandinavië heeft zo'n puurheid en zuiverheid, die je nergens anders vindt. En alles straalt zoveel klasse uit. Om maar het design als voorbeeld te nemen. Ik ben grote fan van de Scandinavische look & feel. Strak, puur, less is more... Maar met een warme touch.


En ook al is er overal wel iets, het leven lijkt er wel erg aangenaam en goed georganiseerd. De mensen zijn minder gestresseerd, kwaliteit gaat boven kwantiteit, er zijn nauwelijks files en de criminaliteit ligt een stuk lager dan hier. Scandinavië staat voor Rust, Ruimte en Natuur. En wellicht is het dat wel dat ons - de generatie middenin de rat race (mezelf inclusief) - zo aantrekt.

Emigreren zit er niet meteen in, maar een Scandinavische rondreis wellicht/hopelijk wel. Mét de kids. Het staat alvast bovenaan het verlanglijstje. Sinterklaas?? ;)


4 opmerkingen:

 1. The world is a book...those who do not travel, read only one page....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Katrien...die spreuk ben ik recent ook tegengekomen. En het is een waarheid als een koe!

   Verwijderen
 2. Ik ben in augustus naar Noorwegen geweest. Zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen