vrijdag 27 juli 2012

Groeipijntjes

Al 4 weken van de - mijn 5 weken-lange - vakantie om...you lucky bastard, denken velen waarschijnlijk...5 weken vakantie!  Yep, me lucky bastard!  :) Mij hoor je niet klagen, dus we zullen het positief bekijken: nog 1 volle week om leuke dingen samen met de kids te doen.
Al wordt dat, naarmate de kroost wat ouder wordt, meer en meer een uitdaging, merk ik.  De oudste van 7 heeft al zo zijn eigen ideetjes.  Wat mama en papa leuk vinden, vindt hij niet altijd even 'cool'.  Meer nog: dat is echt saai, hoor mama! Tja, een spelletje met je mama op je 7 jaar is niet meer cool, nee.

Knuffelen met een 7-jarige is blijkbaar ook al van een lang vervlogen tijdperk, op enkele zeldzame momenten na.  En zeggen hoeveel ik van hem hou...van hier tot aan de maan en terug... kan ook nog maar op matig enthousiasme rekenen.  Als een bakvis herhaal ik het dan ook nog tot 2 of 3 x toe, om toch maar hetzelfde te horen te krijgen...  Jaaa-aaa mama, ik ook van jou, mompelt hij dan maar, terwijl het nieuwste Nintendo-spelletje op meer bijval kan rekenen. 
Tijden veranderen...!  Hoe hard ik ook probeer om de knuffel-periode van weleer vast te houden; ik vrees dat het een verloren strijd is. 

Maar...NU al??!  Mama is er nog niét klaar voor! Puberteit begint toch pas op 14, nee?  Tot dan is het onbeperkte knuffel-tijd, of niet?

Of zijn het simpelweg wat groeipijntjes... maar de hamvraag is... van WIE?
Van de mama of van zoonlief...? :)

 Mathias 23/04/2005

 Mathias 2012
 Ruben 2012

3 opmerkingen:

 1. Dat noemen ze dan "loslaten" zekers..... al begrijp ik maar al te goed dat dat moeilijk is, zoniet het moeilijkste eh hihi.. Want je kinderen zijn het kostbaarste wat je hebt in het leven eh , en elke dag ze ouder worden is een dagje vroeger om ze los te laten....Ze worden groot Isa, ik merk dat hier al aan mijn peutertje van bijna 2 !!!! Heb het er nu al moeilijk mee en hij gaat nog niet naar school...
  Dus ik deel jouw groeipijnen !!!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag vriendinneke, nu komt het moment dat je weer extra zal appreciëren dat je ventje er ook nog rondloopt. Die weet ondertussen dat hij een extra knuffel nodig hebt als je hem al 3x zegt dat je hem zo graag ziet :-)
  Tussen ons gezegd - volgende week maandag, op de 1ste schooldag zullen de jongens hopelijk weer (eventjes) aan je rokken hangen :-). Geniet er dus maar van!
  Dikke knuffel.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Merci vriendinneke! :) Fijn dat ge weer zijt komen lezen. Volgende woensdag ontbijtje, hé! Niet vergeten :) knuff xxx

  BeantwoordenVerwijderen