woensdag 13 maart 2013

Halfwas

De grijze haren die ik dezer dagen vergaar, zijn niet te wijten aan dat ene extra jaar op de teller. Godzijdank.

Maar een ander fenomeen stemt me veel ongeruster dan leeftijd. Mijn aantal grijze haren stijgt blijkbaar recht evenredig met de lengte van mijn opgroeiende kapoen. Helaas krijg je met elke centimeter -gratis en voor niks- een portie verbale vaardigheden erbij. Zomaar, ongevraagd.
130 volle centimers meet hij...en still counting. Het rekenoefeningetje voor de haardos mag u zelf maken.

Bijna 8 is ie, mijn ooit zo schattig en lief baby-hummeltje met kanjers van bruine ogen. Om te smelten was ie.
Ik dacht niet dat ik dit nog enthousiast zou verkondigen, maar met uitzondering van de slapeloze nachten en de vuile pampers zijn baby's toch een zaligheid.  Ze zijn àltijd blij om je te zien, ze geven geen of nauwelijks weerwoord en vrijwel alles is prima, zolang pamper leeg en buikje gevuld is.

De verbale vaardigheden van mijn 8jarige zetten me tegenwoordig weer met beide voetjes op de grond. De -zo gevreesde- nee-fase herhaalt zich.  O horror!

Blij om mama te zien? Nope. Vriendelijk vragen om op te ruimen? Nope. Huiswerk maken? Nope. Samen iets leuks gaan doen? Nope. Samen verhaaltje lezen voor het slapengaan? Nope. En hij snoert me de mond met: ZO stom allemaal, pfffffff!
Gezucht en opstandigheid...alle ingrediënten aanwezig voor een vroegtijdige puber. Een halfwas (leuk woord, vond ik).

En inderdaad, een minimum aan ingrediënt, maar een maximum aan ergernis en...grijze haren.  Hop, weer eentje erbij....ZUCHT2 opmerkingen:

  1. En wacht dan maar af tot ze echt de puberleeftijd hebben...hier één van bijna 15 en één van 13...2 stuks waarvan ik soms denk " kan ik ze nog vrijgeven voor adoptie of zetten we ze gewoon op ebay?"
    ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen